101 si 102 nu mai sunt tramvaie

101 si 102 nu mai sunt tramvaie

In urma cu ceva ani primaria de hotarat desfintarea liniei de tramvai 104 ramand doar autobuzul 2. La putin timp dupa a disparut si 100 in locul lui fiind puse autobuze cu acelasi numar.

Pentru cei care nu stiu exista, odata…, si`un 103. El pleca de la camp, capatul autobuzului 51 acum, mergea pe linia lui 102 pe care mergea pana la fostul bulevard, acum city mall, unde intra pe linia lui 100 si ajungea la Dobrogea. Ce`i drept nu prea isi avea rostul aceasta linie asa ca a fost desfintata repede, dar asta e o alta poveste.

Revenind la ideea postului. Primaria a hotarat sa scoata din folosinta si ultimile doua linii de tramvai care mai existau. 101, care facea legatura intre zona industriala si gara si 102 care ajungea tot din zona industriala in faleza nord.

O idee buna daca e sa tinem cont ca tamvaiele existente erau vechi, si prin vechi ma refer la vreo 20 si ceva de ani, mai putin alea “noi” de pe linia 102 ce erau cumparate la mana a 2`a de la nemti. Toamna ploua in ele, iarna ningea iar vara mureai de cald. O distractie.

Exista totusi si un revers al medaliei. Trecand pe langa faptul ca autobuzele merg pe motorina, mai scumpa decat energia electrica, si ca polueaza problema cea mai mare, din punctul meu de vedere este numarul de persoane care incap in ele.

Nu stiu cate autobuze au fost introduse insa tin minte ca asta iarna, cand a fost ninsoarea aia mare, pe 101 au bagat autobuze, autobuze care nu faceau fata fluxului de calatori. Ca era aglomeratie e putin spus. Efectiv nu aveai loc sa te misti in ele nici macar 5cm, lumea se imbrancea, se certa, se injura, ca asa e romanu.

Pe de alta parte sper ca 101 va merge in continuare pe podul destinat, pana acum, exclusiv tramvaielor. Daca nu va fi asa si va ocoli pe la Doraly e clar ca drumul spre gara se va prelungi cu cel putin 5 minute. Mai departe sper ca va merge tot pe linia de tramvai si nu pe linia autobuzelor 5 si 2. Daca va fi cea de`a doua optiune mai putem pune inca 10 minute lejer din cauza traficului plus semaforul de la far si cele doua de la gara.

In conditiile astea un drum care dura 20 de minute la ora de varf va ajunge pe la 40 ceea ce nu cred ca va fi foarte placut pentru numarul destul de mare de persoane care folosesc zilnic 101 pentru a ajunge la gara. Sper totusi sa nu fie asa.