Accidentele si oamenii din jur. Care-i treaba?

Accidentele si oamenii din jur. Care-i treaba?

De ce atunci cand se intampla un accident o gramada de oameni vin in jurul locului in care s-a intamplat chestia asta ? Accidentele sunt ca un magnet, ca un circ, ca o telenovela la ora de varf, ca Becali la stirile de sport.

Scenariul obisnuit: o strada aglomerata, o trecere de pietoni. E inevitabil ca mai devreme sau mai tarziu sa se intample si un accident in care un pieton sa fie lovit de o masina. Si se intampla! Masina opreste brusc. Si se suna alarma in jur… oameni ies la ferestre, pe balcoane, masinile se opresc in jur, oamenii care trec prin zona se opresc si casca ochii. Tot mai multe feţe curioase apar din imprejurimi. Si te-ai gandi ca poate au venit ca vor sa ajute, poate cunosc manevrele de prim ajutor sau vor sa elibereze zona. Insa doar stau si privesc, parca in gol. Doar cativa intervin.

Intr-un sfarsit vine si salvarea, incarca ranitul si pleaca. Vine si o masina de politie (nu neaparat in ordinea asta) si masina care a produs accidentul dispare si ea (sper ca nu fuge de la locul accidentului).

La jumate de ora dupa accident, oamenii inca mai sunt acolo. Tot mai sunt cu gura cascata si privesc in gol.

Probabil si eu fac la fel cand vad accidente pe unde trec. Dar de ce? Vreau sa vad sange? Vreau sa vad cum arata un mort? Ce vreau de stau acolo si ma uit ca idiotul? Inteleg ca nu trebuie sa ignori cand vezi asa ceva, dar nici sa te uiti de parca e un film bun la TV.

Accidentele si oamenii din jur. Care-i treaba?