“Ba ce v`ati schimbat”

“Ba ce v`ati schimbat”

Asta mi`a spus aseara un prieten de ani buni cu care am impartit si bune si rele si n`a picat tocmai bine.

Aseara pe la 10 ma intorceam si eu acasa dupa o zi in care fusesem la doua locuri de munca si iesisem cu femeia sa ma mai relaxez. Omu e din valu` dar acum e la constructii in bucuresti unde si`a gasit si de munca asa ca nu mai sta toata vara pe acasa iar ocaziile sa ne intalnim sunt astfel foarte rare.

Aseara m`a sunat sa`mi spuna ca`i la mine in cartier cu cineva cu masina si ca sa ies ca sa mergem in vama sa ne facem muci. Dupa a mai adaugat ca nemo nu`i raspunde la telefon, ca voia sa mergem toti.

Acum doi ani, poate chiar si anul trecut nici nu se punea problema sa stau pe ganduri. Decizia era simpla “plec in vama sa beau o noapte”. Dar acum parca nu mai era chiar asa, iar asta e trist.

Au aparut unele responsabilitati atat fata de tine cat si fata de cei din jurul tau. Primul gand care mi`a venit in minte cand mi s`a propus sa plec n`a fost “ba cati bani am in buzunar, imi ajung sa ma fac muci sa ma bazez pe cheta?” ci “ba, eu maine trebuie sa ma duc la munca”.

Era frumos cand plecam de acasa cu 5ron in buzunar, beam de nu stiam de mine, ma intorceam acasa cu primul autobuz ca n`aveam bani de taxi si dormeam a 2`a zi cat imi poftea mie inima. Era frumos cand stiai ca daca n`ai tu bani are ala de langa tine si de`o bere, doua, trei, se gaseste oricand. Nu te interesa daca maine mai ai ceva in buzunar, te bucurai de moment si te simteai bine, ca dupa ne descurcam noi.

Acum… mai greu sa gandesti asa. Acum nu mai e la fel de simplu sa te duci la mama si la tata sa zici “vreau si eu…” si ei sa`ti dea bani sa`ti cumperi. Daca vrei ceva iti iei singur, si chit ca`i o bataie mult mai mare de cap si satisfactia acelui lucru este mult mai mare.

Asa ca da, ne`am schimbat, si eu si nemo si blonda, toti, dar e normal. Gasca s`a cam dus, betiile sunt rare si organizate din timp. S`au dus vremurile cand dadeai mass pe ym! si in juma de ora eram stransi la o bere. Fiecare are treaba lui, planurile lui si e nevoie sa stie din timp ca sa`si faca timp de… de ce inainte era parte din viata de zi cu zi.