Chiar nu te mint !

Chiar nu te mint !

De voie de nevoie a trebuit sa ma duc astazi, dupa multe rugaminti ale mai multor persoane s`o fac si p`asta, sa`mi fac dosarul pentru “medicina muncii” sau ceva de genul acesta.
Mai facusem asa ceva in urma cu vreo 3 ani la alt angajator si nu aveam niciun chef sa ma duc sa mi se recolteze din nou sange si sa`mi radiografiez plamanii, mai ales ca in urma cu doua saptamani mi`am facut analizele alea obligatorii.

Spre fericirea mea procedura s`a schimbat si n`a mai fost nevoie sa mi se recolteze sange si nici sa fac radiografie. In schimb a trebuit sa ma uit intr`un aparat la niste ptcoave si sa zic in ce parte au deschiderea, mi s`a luat tensiunea si am raspuns la niste intrebari.

Una dintre intrebari suna ceva de genul “alcool, tutun?”. Alcool ocazional, zic. Eu, ca om normal ce ma consider, sunt de parere cand din raspunsul asta se intelege ca nu fumez, nu consum tutun sau cum i s`o mai zice. Tanti mai baga o fisa “Fumator?” / “Nu”. Ea totusi nu vrea sa se dea batuta “Cat de des? / Nu beau zilnic, doar la ocazii” Crezand ca a revenit la ideea alcoolului, dar nu. “Cat de des fumezi? / Insist ca nu fumez!”.

Stiu ca arat ca o persoana care fumeaza, stiu ca rar persoana care asculta rock si nu practica acest viciu dar este asa de greu sa crezi? Pana una alta vorbim de o consultatie medicala al carui rezultat ma afecteaza, nu crezi ca as avea tot interesul sa zic adevarul?

Si ca tot vorbim despre rezultate medicale si alte d`astea: cand mi`am facut analizele asistenta medicului de familie mi`a zis ca am tensiunea mare, sa nu mai beau cafea si cola, ca nu`i bune, bla bla. Acum asta mi`a zis ca am tensiunea mica si ca am lipsa de lichide. Pai care`i buna fratilor, nu de alta dar inca balesc dupa sticla mea de cola cand o vad pe cea de apa plata ce zace langa mine.