Ciorba de limba

Ciorba de limba

Acum doua zile ma intrebam de ce se uitau ciudat niste batrani in parc cand eu ma plimbam cu Ligia de mana. Astazi am gasit (inca) un motiv destul de bun pentru ca cei din generatiile anterioare sa ne priveasca cu dispret.

Ma duceam in oras sa ma intalnesc cu femeia si m`am gandit sa iau autobuzul numaru 5, de la cap la cap, adica de la sere pana la tribunal, cine`i din Constanta stie la ce ma refer. La prima statie dupa ce am plecat s`a urcat un cuplu. El cred ca era de varsta mea, ea putin mai mica.

Initial am auzit eu ceva dar am ignorat, am zis ca mi se pare. Intr`un final insa am intors discret capul ca sa vad ce se intampla defapt. Cei doi se lingeau de mama focului fara niciun stres fata de restul lumii din autobuz. Nu ca se pupau, nu se sarutau “elegant”, nu nene. Se lingeau sau cum zic americanii, they were sucking face. Mozolit d`ala cu bale, pipaieli si zgomot.
Sunt doua ipostaze ale acestei situatii ce mi`au trecut in acel moment prin cap.

In primul rand este lipsa de respect ca sa nu spun dovada clara de nesimtire sa faci asa ceva in public. Sa spunem ca in parc este poate mai acceptat, cu toate ca nici acolo nu trebuie, dar alegi o banca mai retrasa, este mai mult loc, lumea te poate ocoli (asta`mi aduce aminte de cand dadeam la buci pe plaja si se apropia lumea pana la distanta destul de buna sa poata pricepe ce se intampla dupa care ocoleau locul) insa un autobuz este un mediu limitat si lumea vrea, nu vrea te vede.

Cat de disperat sa fi incat sa nu poti astepta pana sa ajungi intr`un loc unde sa`ti poti demonstra atractia fizica fata de persoana de langa tine? Chiar nu poti sa te duci acasa la el sau la ea si sa te lingi acolo cat vrei? Si daca nu… du`te intr`un bar ceva, ia`ti o masa mai ascunsa sau un separeu si fa`ti acolo de cap, in niciun caz in autobuz si nu la modul acela.

Cealalta idee care mi`a trecut prin cap a fost aceea de intimitate. Personal nu`mi place sa ma exprim in public sau nu in asemenea hal. Pentru mine o buna parte din farmecul de a iti saruta persoana pe care o placi, ca poate ala n`o iubea pe tuta de langa el, este sa o faci in intimitate.
Stai frumos acasa, in pat, la un film, la un ceai sau o cana de cafea, asculti o muzica buna, iti creezi un mediu in care sa te simti bine psihic, sa fi relaxat spiritual.

E normal sa te mai pupi din cand in cand cu fata/baiatul de langa tine, poate chiar sa te saruti ocazional dar nu prea mult si nu cu zgomot. Exista o limita pe care daca nu ti`o impune societatea trebuie sa ti`o impui tu. Exista un prag intre ceea ce poti face in public si ceea ce trebuie sa ramana intre voi doi.
Poate multi vor spune ca ce faceau cei doi nu`i deloc gresit, ca e normal, ca ei se iubesc si vor ca toata lumea sa stie asta. Eu nu sunt de acord, cred ca pot sa arat lumii ca tin la cea de langa mine doar plimbandu`ma cu ea de mana si zambind. Iubirea consta in fericirea sufleteasca, nu`n placerile trupesti (ce propozitie de fanatic religios am scos din mine acum).