Cum a fost la workshop-ul Empower Connect

Cum a fost la workshop-ul Empower Connect

Asa cum v-am spus in articolul precedent, azi am participat la workshop-ul Empower Connect. Pot spune ca am fost acolo mai mult din curizitate si de a socializa cu oameni noi. Initial, nu am fost prea incantat de directiile in care se indreptau discutiile, ba mai mult aveam impresia ca nu ma aflu unde trebuia. Aceasta impresie nu mi s-a schimbat nici pana la sfarsit, dar asta nu inseamna ca nu voi continua sa merg la acest workshop daca se va mai face.

Am intalnit acolo oameni cu tot felul de probleme legate de dezvoltarea personala sau profesionala. Oameni care isi pierdusera increderea in capacitatile lor, in puterea lor de a socializa, in cariera si in viitorul lor. Am aflat povesti interesante despre oameni care din lipsa increderii s-au inchis intr-un fel de carapace si se tem de socializare, de a cunoaste oameni noi.

N-am fost de acord cu multe lucruri puse in discutie si la un moment dat chiar vroiam sa contrazic anumite aspecte ale celor spuse de vorbitor, insa n-am vrut sa polemizez. De exemplu, n-am fost de acord cu afirmatia „fixeaza-ti niste vise si ghideaza-te in viata dupa ele”. Stop! In primul rand, daca iti propui un obiectiv la care nu vei ajunge niciodata, vei atinge un punct in care te vei plafona si automat iti vei pierde increderea in tine. Lucrul asta va face sa pierzi foarte mult! Parerea mea e ca periodic, trebuie sa-ti fixezi obiective pe care le poti indeplini si usor usor poti sa te orientezi si spre ceva mai „big”, ca sa-i zicem asa.

Un alt aspect interesant al acestui workshop mi s-a parut faptul ca unii dintre cei de acolo vor sa iasa din tipare insa nu au curajul de a o face. Au o frica si o limitare, care-i face sa se gandeasca serios la un eventual pas important in viata lor sau in cariera. Inca o chestie cu care nu sunt de acord este faptul ca nu frica de a vorbi in public este cea mai mare frica a oamenilor, ci cea a esecului. Asta intr-adevar e frica cea mai mare, si consider ca majoritatea sunt de acord cu mine.

Una peste alta, workshop-ul a fost interesant, mai ales ca am privit din exterior. Am preferat sa nu intru in conversatie si sa privesc detasat directiile in care merg acestea. Un lucru care mi-a placut enorm e ca aveam impresia ca majoritatea au plecat de acolo mult mai motivati decat au venit. Asta e un lucru bun.