E o seara primavarateca afara, frumoasa si destul de calda

E o seara primavarateca afara, frumoasa si destul de calda

E o seara primavarateca afara, frumoasa si destul de calda pentru ianuarie. La “La Comédie de Saint-Michel” e o piesa destul de buna se pare, fiindca multimea se imbulzeste la intrare. Totusi, atunci cand faci teatru, cu atat mai mult, nu prea gasesti persoane care sa te si insoteasca la vreo piesa.

Pe strada fete imbracata de iarna, cu fulare si esarfe pastel si genti pline cu tinerete. Baieti frumosi, cu parul in ochi, pulovere si fulare la fel de pastelate,genul care te-ar da pe spate daca ai fi o pustoaica boema de oriunde altundeva. Secretul este insa ca in Paris, toate fetele sunt imbracate boem si toti baietii se imbraca frumos, cu fulare lungi si paltoane de film. E doar imitatie, imitatie pana la bunul gust si dragoste, fiindca baietii boemi de fapt prefera blondele tipice americane cu sani mari si gura un pic mai mare decat sanii.

E o seara frumoasa totusi, si un baiat mai traverseaza bulevardul cu paltonul pana la gat cu doza de bere in mana. Cupluri si grupuri de tineri galagiosi si adesea beti socializeaza stradal, in timp ce eu ma indrept cu geanta mea kaki si fularul meu boem spre un Monoprix in care se aude Katie Melua. Ma uit rapid peste rafturi si aleg un Sauvignon blanc destul de ieftin, fiindca nu am chef sa trec pe la un bancomat pentru lichiditati si nici nu cred prea mult in arta vinurilor.

E cam la fel ca si cu fetele boeme, care totusi exista in mare parte; exista vinuri bune , dar greu de distins si exista parfumerii in care vanzatoarele iti recomanda parfumuri scumpe, cu personalitate- pasionale , dinamice, sarmante -cand de fapt ele se impart in doua: unele care plac si unele care nu.

Iar eu, nu prea stiu ce sa fac cu mine, dar am ajuns sa comoda in nepasare, atat de comoda ca uneori mi-e teama. Asa ca imi dau examenele din accident in accident, ma autopedepsesc, detest, admir si beau vin pe muzica frumoasa. Si gradele dintre cuvinte, reflecta ca de obicei, lipsa de continut in tot preaplinul ei: un melange sui generis,chéri .

Conchid ca e o seara placuta afara, desi cupa cocheta de vin alb pare invechita si trista. Refuz sa inteleg de ce.