Emancipare sau pacat?

Emancipare sau pacat?

ca si ea la fel ca mama, ma prinde liber ca sa schimb 2 cuvinte doar cand mananc, si i`am povestit ce am facut in weekend, sau cel putin am incercat ca m`am oprit la seara de vineri.
I`am zis ca a dormit femeia la mine acasa lucru ce n`a deranjat`o, oripilat`o sau mai stiu eu ce, doar ca a tras ea o concluzie de zile mari. “D`asta nu va mai casatoriti voi, se duce toata curiozitatea.” Care va sa zica ei, pe vremea lor, se casatoreau, printre altele, ca duceau lipsa…

Biserica spune ca sexul inainte de casnicie este un pacat. Nu stiu asta din surse sigure, asa am auzit, asa am citit, asa mi s`a spus. Lumea, la vremea aia, avea la baza credinta crestina si dogmele bisericesti, care de multe ori sunt mult mai stricte si idioate decat prevede invatatura lui Dumnezeu.

In dorinta de a nu pacatui si avand deasemenea dorinta de a face sex, pentru ca sa fim seriosi, e o nevoie fiziologica, oamenii se casatoreau devreme, deja cine trecea de 25 de ani necasatorit era considerat “batran/mare”, de unde si vorba “Nu te grabi ca fata mare la maritat”. Oare fata chiar se grabea sa se casatoreasca sau stia ca dupa ce o face are si parte de niste actiune?!

Am cautat pe google „sex premarital” curios sa vad ce pareri mai are lumea in ziua de azi despre acest subiect atat de tabu in trecut si atat de normal acum, si am dat peste cateva pareri interesante.
Cele mai multe persoane sunt de acord ca trebuie sa faci sex inainte de casnicie, chiar daca o faci numai cu persoana cu care urmeaza sa te casatoresti. Compatibilitatea sexuala este destul de importanta intr`o relatie si indiferent cat de mult te iubesti pe plan spiritual atat timp cat ceva nu se leaga in pat nu vei fi niciodata deplin multumit.
Ceva ce m`a amuzat am gasit pe un site ce aprtinea unei secte, cred, unde am gasit un post scris pe aceasta tema ce are ca introducere urmatorul pasaj:

Întrebare: „Este greşit să faci sex înainte de căsătorie? De ce voi creştinii consideraţi că sunt greşite toate acele lucruri distractive şi plăcute? De ce ar spune un Dumnezeu iubitor să nu faci acele lucruri care sunt plăcute?”

Răspunsul nostru: Gândeşte-te la următorul lucru. Este greşit să conduci o maşină? Nu. Este greşit ca un băiat de 13 ani să conducă o maşină? Da. Este distractiv şi plăcut pentru el, dar viaţa lui şi vieţile altora sunt puse în pericol.

Adica gigeii astia compara sexul cu un copil de 13 la volanul unei masini? Nu ca as vrea sa va stric distractia dar sa faci sex e mult mai simplu decat sa conduci, care intre noi fie vorba nu`i chiar asa de greu. Trecand pe langa asta… Este clar ca un copil de 13 ce conduce o masina presupune un pericol mult mai mare pentru cei din jurul lui cat si pentru el decat o persoana de 16 ani sa zicem care face sex. Dar asta prespune ca la 16 ani sa aiba o educatie sexuala cat de cat la locul ei. Daca ii spui copilului ca masturbarea duce la cresterea parului in palma sau orbire nu cred ca o sa`i foloseasca la ceva, se va risca, trust me. O educatie sexuala buna combinata cu metode contraceptive folosite cu cap fac din sex o adevarata placere si in mare parte fara riscuri majore.

De ce limitează Dumnezeu sexul la căsătorie (deşi El l-a creat)? Pentru a le fura oamenilor plăcerea sau pentru a face ca un cuplu să se bucure de cea mai profundă intimitate posibilă, rezervată numai pentru ei? Atunci când Dumnezeu ne dă directive, motivele Sale sunt desăvârşite şi determinate de dragostea Sa pentru noi.

Adica doua persoane care sunt impreuna devin cuplu doar daca se casatoresc si cea mai profunda intimitate, adica dragostea, poate fi traita numai atunci? Pai eu imi iubesc femeia si acum, si nici prin gand nu`mi trece s`o iau de nevasta (n`o mai vad trei saptamani pentru asta, nu femeia, altceva). Si, revenind la idee, Dumnezeu ne`a dat voie sa alegem, sa facem ce consideram noi ca este bine. Si daca Dumnezeu ne iubeste, asa cum se zice, ne vrea binele, sa fim fericiti si`n armonie cu ceea ce ne inconjuara. Ia stai tu 3 luni fara sex sa vezi cata armonie zace`n tine, o sa dea p`afara de cat de armonios o sa fi.

Si ca sa inchei cu ce am inceput, bunica nu mi`a zis ca`i gresit ceea ce facem, noi toti in ziua de azi, doar ca se pierde din farmecul casatoriei, ca era un element in plus care te facea sa`ti doresti sa te casatoresti si`ti facea acea zi si mai fericita (intre noi fie vorba la cum decurg de cele mai multe ori primele experiente ar cam fi stricat`o, dar hei, asta e doar parerea mea), si fetele pierd un atu pe care`l aveau in fata noastra atunci cand ne prosteau sa le luam de neveste. Sexul e bun, sa facem mult sex, inainte de casatorie, cu cat mai multe persoane, preferabil de sex diferit!