Franturi pastelate din ganduri violente

Franturi pastelate din ganduri violente

***Orice om suficient de obosit se refugiaza in literatura, iar capsunile mele au fost gasite mucegaite exact azi in cutia de inghetata romaneasca aloma.

***Aseara am ascultat radio la casti in timp ce ma uitam la tv pe mut si invatam la drept international. Am descoperit lucruri: imi place stand-up comedy-u frantzuzesc si mai ales postul asta la care alterneaza cate unu cu un Guns, ACDC, Cardigans si alte cele, melodii ce le iubesc din scutece. Am invatzat si ca girafele fac dragoste. Sau asta am vrut sa deduc eu din imagini.

Preludiu.

*** Mi-e deja dor de colegii de lucru, servici si de sefu care si-a inceput mailu azi de mai ca am ras cu lacrimi. Respect autoritatea unui sef anormal.

***O sa-mi fie dor si de apartamentu asta, micutz ce-i drept, da asa de cald. Si de tvu care nu merge niciodata bine, si de netu pe care il prind cel mai bine cand stau cu fundu pe prag. Si de lampi. Si de sentimentul ce nu l-am mai avut din copilarie: acela de a dormi cu usa deschisa, chiar si larg deschisa. Si de colegu de mansarda, artist, care e asa de discret cand se falfaie pe langa usa spre baie si care uneori mai sta la o tigara cu mine chiar daca se intoarce de la lucru pe la unu noaptea.

***Teatru. Mi-ar placea sa joc intr-o comedie.

***Si pofta de cafea as avea, da’ e asa molatica lumina asta a lampii si asa de calma ma simt ca ma rezum la o bere. Poate mai incolo. Noaptea e lunga pentru International Law, dupa cum ar spune colegul meu Jacques.

Am devenit violenta. Redescopar aripile strans lipite de trup.