Haine normale?

Haine normale?

Sambata aceasta femeia si`a aniversat majoratul si cum petrecerea se dorea a fi peste activitatile sociale la care iau parte am zis sa`mi caut si eu niste haine mai… de ocazie si sa renunt la monstrii, bocanci si blugi.

Am gresit din start frecand menta toata saptamana, asteptand pana sambata sa ma duc la cumparaturi fiind sigur ca “n`am cum sa nu gasesc, ca doar nu vreau cine stie ce”. Tocmai aia a fost problema, ca am gasit numai “cine stie ce” cand eu cautam haine “normale”.

Pe lista initial nu era decat o amarata de camasa insa dupa ce am inceput sa caut am realizat ca imi trebe si`o pereche de pantaloni. Care pereche de pantaloni ma obliga sa`mi iau si`o pereche de pantofi care sa mearga cu ei.

M`am intalnit cu ligia`n centru si am inceput sa cautam, si sa cautam, si sa cautam. Nu gaseam nimic care sa`mi placa. Putinele chestii ce`mi placeau nu`mi veneau, ori prea mari, ori prea mici. Fail!

Personal n`am mai cutreierat de mult prin magazine sa`mi caut mie ceva de imbracat. Insoteam femeia sa`si caute ea cate ceva si de obicei terminam repede. Acum, cautand pentru mine, am realizat ca nu e asa de simplu. Nimic nu era simplu, mai ales la pantaloni.
Ba erau decolorati pe craci, ba aveau cine stie ce modele, ba fermoare in plus, ba buzunare, ba modele “brodate” si asa mai departe.
Cautam si eu ca omu un pantalon simplu, nu neaparat neagra, dar sa fie simplu.

Patru ore am cautat, patru, ma mir ca avut rabdare femeia cu mine atata vreme. O fi ea femeie si are shoppingul in sange dar totusi, toti avem o limita.
Mi`am gasit intr`un final o pereche decenta care efectiv m`a salvat, nu de alta dar era tarziu si magazinele se inchideau iar mie`mi trebuiau pantalonii in acea seara.

Ca incheiere vreau sa va zic ce pantaloni am vazut pe`un tip intr`un magazin de cosmetice la a carui intrare asteptam in timp ce ligia si irina isi cautau spoieli. Ei erau asa, larguti, semi`sport, cu multe fermoare si buzunare dar… piesa de rezistanta era o semi`curea pe care o avea cusuta la spate, pe fund. Sa mor de am inteles care era scopul, unul practic era clar ca nu exista, dar estetic?

Ori sunt eu inapoiat si nu mai stiu ce e la moda ori producatorii de haine au uitat de minoritea din care fac parte, aceea a lumii care vrea sa se imbrace decent. Cert este ca o sa dureze ceva vreme pana voi mai repeta experienta. Blugi se gasesc, hanorace si bluze negre la fel.