Viata la bloc

Viata la bloc

Se da o scara de bloc cu 4 etaje si cate 2 apartamente pe etaj (ca sa va fac viata mai usoara 10 apartamente in total, si pentru aia care nu au inteles, 10 cu tot cu parterul). La un momentdat locatarii se hotarasc sa renoveze scara, ce se afla intr`o stare sa zicem nu tocmai buna.

Se intalnesc, se discuta, se analizeaza propunerile si variantele de abordare a proiectului cu o eficienta maxima si costuri cat mai scazute (defapt a fost ceva de genul: eu fac aia, eu fac aia, eu dau doar bani). Toate bune si frumoase, s`a apucat lumea de treaba mai putin o vecina de la 1, ce sta sub mine. Ea a venit cu o teorie destul de interesanta “Pe mine nu m`a intrebat nimeni, eu nu fac nimic” ceea ce era partial adevarat, din cate stiu eu, si s`ar putea sa stiu prost pentru ca nu prea ma implic in chestiile astea ce tin de “viata la bloc” pentru ca… nu`mi pasa, ea nu a fost prezenta la acea intalnire, chit ca fusese anuntata din timp.

Si uite asa, dupa aproxiativ o luna in care s`a lucrat la renovarea interioara a scarii de bloc si dupa ce s`a stat in praf si mizerie aveam o scara noua si curata, mai putin un perete, intre 1 si 2, ca nu l`a facut nimeni.
In dimineata asta sunt trezit brutal de devreme, pe la 10 asa, de niste zgomote ce veneau de pe scara. Zic “sigur s`au apucat aia de la 1 sa`si faca peretele” dar undeva in sinea mea speram sa nu fie asa, sa nu fie iar mizerie si praf pe scara cine stie cat. Teama mi`a fost insa confirmata atunci cand, impotriva vointei mele, am iesit din casa sa`mi cumpar 3 in 1 si am dat peste vecinii de jos care raschetau peretele si care m`au salutat foarte senini.

In principiu mie nu`mi place sa stau la casa, probabil pentru ca m`am nascut la bloc si singura notiune pe care o am de a sta la casa este casa de la tara, fara apa calda si cablu tv dar cu vecini ca astia incep sa iau in considerare si aceasta posibilitate si sa`l sustin pe tata in initiativa lui de a ne muta la casa.
Si apropo de 3 in 1, tanti aia de la magazin mi`a dat 2 nescafe si 2 la festa, ambele strong, asa ca am incerc la festa si nu`mi place mai deloc dar mi`e lene sa`mi fac altul.