Vreau si eu bani de mall

Vreau si eu bani de mall

Ca cersitul este una dintre cele mai profitabile meserii existente pe la noi nu mai este de mult un mister insa si ea, ca restul meseriilor, cere un pic de talent, de daruire si pricepere.

Toti cei care au vazut Filantropica au vazut ca succesul cersitului sta in povestea pe care o vinzi, in cum te percepe lumea din jur.
Cum mergeam eu ieri cu autobuzu, se urca un tanar care incepe sa zica despre cersit. Pe moment nici n`am intors capul sa vad ce si cum, ma asteaptam la vreun tiganus murdarel care plangea de toti si toate ca el n`are.

Cand am intors capul nu mare mi`a fost scarba mirarea sa vad cine dadea in gura. Era un tanar pe la 20 si ceva de ani care spunea ca are nu stiu cati frati, ca ta`su e bolnav, ca bla bla bla.

M`am uitat in jurul meu sa vad daca are careva vreo reactie, daca se gaseste cineva care sa`i dea bani si asa cum m`am asteptat nimeni nu s`a sinchisit sa se scotoceasca nici macar de 50 de bani.

Omul era curat, ingrijit, chiar avea freza data cu gel si arata in putere (daca stateai sa analizezi multa lume din autobuz arata mai prost ca el, mai murdara, mai oropsita, lume ce se intorcea acasa dupa o zi de munca). Nimic nu parea ca`l impiedica sa munceasca si totusi el cerea bani moca, pentru ca`i mai simplu si implica mai putin efort.
In general nu dau bani la cersetori, iar atunci cand o fac este pentru ca “merita”, insa acestuia nu numai ca nu`mi nevea sa`i dau bani dar i`as fi spus ceva de dulce si l`as fi trimis la munca. M`am abtinut insa pentru ca nu se merita efortul.

Pana una alta daca ala e in stare sa o faca ma gandesc sa ma apuc si eu de meserie, nu de alta dar roacar imputit cum sunt s`ar putea sa am mai mult succes decat el.